Rabu, Ogos 04, 2010

PLAZA ANGSANA - HARAPAN AGAR ADA LAGI PROGRAM DI SINI

Peserta sayembara beraksi.

Penonton memenuhi ruang legar dan aras atas Plaza Angsana.

Kesemua peserta sayembara.

Aksi bersemangat peserta sayembara.

Peserta sayembara dan kamera video.

Hari ketiga - terakhir (Ahad - 1 Ogos 2010) program di Plaza Angsana, Johor Bahru dimulakan dengan Sayembara Deklamasi Puisi Kemerdekaan Sekolah-sekolah Menengah Daerah Johor Bahru 2010 dan Peringkat Akhir Pertandingan Koir Lagu-lagu Patriotik Sekolah-sekolah Rendah Daerah Johor Bahru. Seramai 21 peserta dalam kalangan pelajar sekolah-sekolah menengah dalam daerah Johor Bahru menyertai sayembara deklamasi puisi.
Peringkat akhir pertandingan koir pula melibatkan 10 pasukan sekolah rendah. Penuh sesak ruang legar pentas utama Plaza Angsana ini, ramai peserta dan ibu bapa termasuk pengunjung Plaza Angsana menyaksikan sayembara deklamasi puisi dan pertandingan peringkat akhir yang berlangsung bermula pukul 11.30 pagi - 5 petang. Pelbagai ragam dan gelagat dapat disaksikan pada hari terakhir ini yang melibatkan para peserta, guru, ibu bapa dan para pengunjung khususnya ketika pertandingan peringkat akhir koir.
Usaha pihak PSI MBJB meneruskan acara ini di Plaza Angsana sejak 7 tahun berturut-turut yang merupakan kawasan panas ramai pengunjung cukup membanggakan serta pelibatan DBPWS sepanjang acara bersama pihak PSI MBJB ini cukup bermakna dalam memperkenalkan DBPWS kepada warga Johor khususnya warga Johor Bahru termasuk sebahagian warga Singapura.
Terima kasih seribu penghargaan buat PSI MBJB kerana tetap mempelawa DBPWS secara berturut-turut selama 7 tahun khususnya program di Plaza Angsana ini.

Tiada ulasan: